Productcategorieën
 • Ergomat kiezen

  Ergomat kiezen

  Staand werk is in logistieke en industriële omgevingen een bekend fenomeen. Een erkend probleem is ongemak in de benen en vermoeidheidsverschijnselen veroorzaakt door langdurig staand werk. Van stilstaand werk raakt een mens nu eenmaal sneller vermoeid dan van bewegen of zitten op de werkplek. Door gebruik te maken van een anti vermoeidheidsmat ook wel ergonomische mat of ergomat genoemd vermindert de vermoeidheid en voorkomt fysieke ongemakken. Tevens draagt de ergomat bij aan een hoger sta-comfort wat resulteert in een hogere productiviteit en arbeidsplezier. Los van de voordelen voor de medewerker en de onderneming is wetgeving tevens een drijfveer. De Arbowet is er op gericht om middels een RI&E de risico’s van stand werken te beperken.

  Risico’s van Staand werk

  Antivermoeidheidsmatten kunnen om verschillende redenen worden ingezet waar veel staand werk wordt verricht. Staand werk uitvoeren op een harde ondergrond voor een langere periode kan verschillende fysieke ongemakken en risico’s met zich meebrengen.

  Staande beroepen

  Staand werk van langdurige aard komt veel voor onder leraren, keuken personeel, kappers, laboranten, chirurgen, beveiligingspersoneel, winkelmedewerkers, fabrieksmedewerkers, metaalbewerkers en bankwerkers, logistieke medewerkers, winkelpersoneel, baliemedewerkers (hotels, informatiebalies, servicedesks, etc.).

  Risico’s van langdurig staan

  De voornaamste oorzaak van fysieke vermoeidheid is langdurig staand werk. Medewerkers die veel staand werk verrichten kunnen het gevoel hebben van spierverkramping, zware benen, hoofdpijn, rugpijn, nekklachten pijn in de gewrichten enz. De risico’s zijn aanzienlijk bij zwangere vrouwen en oudere werknemers op het gebied van gezondheid.

  Voorkomen en verminderen van klachten

  Een eenvoudige oplossing ligt voor de hand een Anti vermoeidheidmat. Middels het toepassen van een antivermoeidheidsmat worden deze klachten geminimaliseerd. Antivermoeidheidmatten-werkplekmatten zijn ontworpen om het lichaam op een natuurlijke manier te laten bewegen. De antivermoeidheidsmat stimuleert de impulsen van de beenspieren en kuit. Het gebruik van een antivermoeidheidsmat versterkt de doorbloeding en het voorkomt dat bloed in de aderen stagneert waardoor vermoeidheid zal optreden.

  De Anti vermoeidheidsmat biedt veel comfort voor de medewerkers (de productiviteit gaat omhoog) De Antivermoeidheidsmatten zijn voorzien van een antislip toplaag. Antivermoeidheidsmatten beschermen tegen vallende kwetsbare materialen. De antivermoeidheidsmat beschermt de vloer. De antivermoeidheidsmatten zijn te verkrijgen in alle maten en vormen en zijn te verkrijgen voor droge en natte omgevingen.

  Lager ziekteverzuim en hogere productiviteit

  Werknemers die velen uren per dag staand werk verrichten en geen gebruik maken van een anti vermoeidheidsmat hebben vaak last van pijn in de onderrug. Anti vermoeidheidsmatten zijn effectief, duurzaam, economisch(minder uitval) en het risico tot valpartijen wordt geminimaliseerd  omdat al onze ergonomische werkplekmatten standaard geleverd worden met schuin aflopende randen  Tevens biedt de anti vermoeidheidsmat bescherming tegen koude en vochtige omstandigheden op de werkvloer. Door het toepassen van een ergonomische werkplekmatten zal de productiviteit omhoog gaan doordat de medewerkers minder vermoeid raken.

  Antivermoeidheidsmatten uitkiezen

  Door het gebruik van anti vermoeidheidsmatten ook wel ergomatten genoemd neemt de veiligheid toe en het ziekteverzuim af. De productiviteit wordt hoger dat is toch ook wat u wilt? Al onze antivermoeidheidsmatten zijn te verkrijgen in alle maten en vormen. Wij hebben gekozen voor het beste wat er op de markt verkrijgbaar is. Niet toevallig zijn de door ons vertegenwoordigde fabrikanten gevestigd in de VS.  De ver doorgevoerde productaansprakelijkheids-wetgeving garandeert een optimaal product, zowel ten aanzien van kwaliteit als qua producteigenschappen.

  De juiste mat kiezen

  Het kiezen van de juiste ergomat begint met het selecteren op basis van de omstandigheden in de werkomgeving. Vervolgens is de structuur een overweging in combinatie met de mate van bewegen en draaien op de werkplek.

  Ergonomische matten in een vochtige of natte werkomgeving:

  • Een rubberen ergomat is zeer geschikt voor een vochtige tot natte omgeving zoals de Ergomat Nitril die ook verkrijgbaar is in de ESD uitvoering, voorzien van een connector t.b.v. aarding.
  • Ook geschikt voor een natte werkomgeving is de Ergomat Hygiëne die verkrijgbaar is in verschillende kleuren: groen, grijs, blauw en rood. Deze wordt vaak in de medische en farmaceutische branches toegepast.
  • De Ergomat Softline wordt door zijn speciale profiel ingezet in de vleesverwerkende industrie, visverwerking, omgevingen met groenafval en andere vervuiling die het risico tot uitglijden met zich meebrengt. Het profiel (een zadel met nokje) zorgen voor natuurlijke gootjes in de mat die het verwijderen van afval vergemakkelijken en zorgen voor meer grip. Het profiel samen met het materiaal zorgt tevens voor het ergonomische effect op de werknemer .
  • De Ergomat Nitro is een ander voorbeeld van een hoge grip kwaliteit door de zachte kegels in het profiel. In natte omgevingen vaak noodzakelijk.
  • In industriele omgevingen of werkplaatsen is er vaak sprake van vloeistoflekkage. De Ergomat Industry is daar met een hoge chemicalien resitentie tegen opgewassen.De openingen in de mat zorgen ervoor dat de vloeistof kan worden afgevoerd en is bestand tegen hogere temperaturen. De slipvaste onderzijde en schuin aflopenden zijkanten maken de mat robuust in omgevingen waar zware eisen worden gesteld aan het materiaal.
  • De Ergomat Plano is profiel loos en schuin afgewerkt aan de randen zodat rollend materieel er met gemak overheen kan rijden. De slipvaste onderzijde zorgt voor een bestendig geheel.

  Ergomatten in een droge werkomgeving

  Polyurethaan is uitstekend materiaal in droge werkomgevingen. Het antistatische karakter, de mate van vlamvertraging zijn specificaties die in deze omgeving belangrijk zijn naast de ergonomische werking van de mat.

  • De Infinity B is een mat met profiel voor stilstaand werk. Het profiel zorgt voor een maximale ergonomische werking. De ESD uitvoering van deze mat is geaard.
  • De AB uitvoering van de Polyurethaan mat is antistatisch en wordt om die reden veel toegepast in omgevingen waar stofdeeltjes veel voorkomen.
  • De vlam vertragende kenmerken van de AFB uitvoering worden toegepast in omgevingen met een hoger brandgevaar.
  • Voor alle Polyurethaan matten geldt vervolgens dat er moet worden gekozen voor de uitvoering met het zwaardere profiel (Bubble) of het gladdere profiel (Smooth) in combinatie met de mate waarin stil wordt gestaan of veel draaibewegingen worden gemaakt op de werkplek. Ook zijn er meerdere kleuruitvoeringen beschikbaar voor communicatiedoeleinden in bijvoorbeeld een Lean proces.

  Wilt u meer informatie voordat u bestelt; onze specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Bel ons 0346-580810 of mail ons op info@puurvisie.nl

  Onze Klanten

  Productiebedrijven, warehouses, garagebedrijven, zorginstellingen, vliegvelden en onderhoudsbedrijven. Het zijn allemaal voorbeelden van klanten. Duizenden bedrijven in Nederland en België werken met onze producten. Omdat ze duurzaam en robuust zijn gaan ze lang mee. De snelle toepasbaarheid zorgt voor direct effect. We helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw planning of visualisatie uitdaging.

  Voordelen

  Contact

  Bel ons: +31 (0)346-580810
  Fax: +31 (0)346-283294
  info@puurvisie.nl

  Willem van Leusdenlaan 46
  3603 ES Maarssen, Nederland

  BTW: NL002121672B57
  Bank: NL91 ABNA 0973520507

  KvK: 34286269